Wat is Bitcoin?

Hebt u al gehoord van Bitcoin? Het is een interessante nieuwe manier om de munteenheid van het web te kopen en verkopen, die echter bij de meeste mensen niet goed bekend is. Een snelle zoektocht op het internet zal veel artikelen, blogberichten en online forums over dit onderwerp aan het licht brengen. Veel beleggers springen op de wagen en kopen in deze opwindende nieuwe onderneming. Maar er zijn nog veel meer dingen die u moet weten voordat u in deze volatiele markt investeert.

Wat is Bitcoin?

Simpel gezegd is het een alternatieve vorm van geld die gebaseerd is op de technologie van het elektronische geldsysteem PayPal. Het is afgeleid van de digitale portemonnee app genaamd de Dark Wallet. De bedenker van het bitcoinprotocol, Sunny Leone, zou in 2021 zijn gehackt en jarenlang in de problemen zijn gekomen.

Nu hij verder is gegaan, wordt het bitcoinprotocol aangepast voor andere platforms. Zo werkt de dark wallet app op mobiele en internet applicaties. Dit is een geweldige prestatie, omdat het bewijst dat het protocol kan worden gebruikt in verschillende toepassingen buiten de beurshandel. Een daarvan is een digitale portemonnee. Er is veel hype rond de digitale portemonnee app omdat het gebruikers in staat stelt al hun transacties via hun smartphones uit te voeren.

Sommige deskundigen hebben echter kritiek op de bruikbaarheid van deze portemonnee-app. Zij stellen dat het is alsof je de boeken van Amazon vergelijkt met de fysieke boeken van Barnes and Noble. De eerste is erin geslaagd om zware concurrentie te overwinnen en uit te groeien tot een miljardenbedrijf, terwijl de laatste bijna op sterven na dood is. Dit is vergelijkbaar met de manier waarop smartphones mobiele besturingssystemen hebben uitgedaagd. Als het bitcoin-protocol wordt aangenomen als de ruggengraat voor een robuust gedecentraliseerd grootboek, kunnen we binnen enkele jaren een aantal opmerkelijke veranderingen zien.

Bitcoin en de relatie met centrale banken

Volgens sommigen ligt het grootste probleem in het gebrek aan kennis bij de meeste mensen over de implicaties van bitcoin en de relatie met centrale banken. Als mensen het potentieel van het gedecentraliseerde grootboek zouden kennen, zouden ze er niet tegen zijn. Dat komt omdat ze begrijpen dat de belangrijkste voordelen van bitcoin niet te maken hebben met de mogelijkheid om onmiddellijk transacties te verrichten. Het gaat eerder om de mogelijkheid om kosten te besparen en de veiligheid te verhogen. Mensen die bekend zijn met de cryptografische aard van het bitcoinprotocol zullen de proof-of-work die bij elk blok optreedt gemakkelijk herkennen.

Het valt niet te ontkennen dat het systeem plaats zal maken voor meer verbeterde en efficiĆ«ntere geldsystemen. Er is echter geen garantie dat deze verbeteringen uit bitcoins zullen komen. Overheden over de hele wereld maken zich zorgen over de “bitcoins-zeepbel”. Het is zeer onwaarschijnlijk dat overheidsingrijpen zal leiden tot de adoptie van bitcoins als een universele valuta.

Uiteindelijk worden bitcoins misschien gewoon een andere vorm van geld die overal ter wereld gebruikt kan worden. Het zou zelfs een concurrent kunnen worden van de Amerikaanse dollar. Het enige wat overheden kunnen doen is ervoor zorgen dat de bitcoins die in omloop komen, voldoen aan de wetten van de landen waar ze worden uitgegeven. Zij zouden dit kunnen doen door een centrale bank te hebben die een bepaalde hoeveelheid bitcoins drukt en ze uitdeelt volgens bepaalde regels.

Anders zou de regering uiteindelijk de betekenis van bitcoins kunnen veranderen in iets anders, misschien een hybride van gouden en zilveren munten. Dat zou zeker slecht nieuws zijn voor mensen die bitcoins als ruilmiddel willen gebruiken. Maar zolang de bitcoins blijven bestaan, zullen ze een grote waarde hebben voor mensen over de hele wereld. Alleen de tijd zal leren of ze in staat zullen zijn om het traditionele monetaire systeem over te nemen.

 

Voordelen van Bitcoin CFD’s

Een van de grootste voordelen van het kiezen voor de handel in Bitcoin CFD is de hefboom die het biedt, zoals eerder vermeld. Hiermee kunt u grotere posities aanhouden dan wanneer u de cryptocurrency zelf zou kopen. Dit betekent dat er ook potentieel is voor hogere winsten. Het risico is echter dat de verliezen ook hoger zouden zijn als je voorspellingen niet uitkomen. Dus, net als bij elke andere vorm van speculatieve handel, ligt het succes in het nauwkeurig kunnen voorspellen van prijstrends.